Условно наказание и глоба за подсъдим, теглил пари с чужда банкова карта

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитника на подсъдим за ползване на платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Условно наказание и глоба за подсъдим, теглил пари с чужда банкова карта

Със споразумението страните приемат за безспорно установено, че на 21 март 2020г., в Добрич, при условията на продължавано престъпление, К.М. е използвал чужда дебитна карта, с която изтеглил 400 лева. Подсъдимият и пострадалият работели в цех в Добрич и ползвали обща съблекалня, където всеки оставял дрехи и лични вещи, докато трае работната му смяна. На посочената дата пострадалият бил оставил в съблекалнята дебитната си карта, до която имало и листче с ПИН-кода. Докато мъжът работел, подсъдимият влязъл в съблекалнята и взел платежния инструмент, след което отишъл до банкомат и изтеглил 400 лева. Направил още 4 опита да тегли пари с чуждата банкова карта, но те се оказали неуспешни, тъй като лимитът от 400лв. бил изчерпан с първото теглене.


За извършеното престъпление на К.М. е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което се отлага с 3-годишен изпитателен срок, както и глоба в размер на 400 лева.

Делото в Окръжния съд бе образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия, но в хода на разпоредителното заседание той заяви, че желае да заплати сумата на пострадалия и делото да приключи със споразумение.

В съда са представени доказателства, че причинените имуществени вреди вече са възстановени.

Одобреното от Окръжния съд споразумение е окончателно и има последиците на влязла в сила присъда