Благотворителната кампания „Споделен хляб“ отново приема хранителни продукти за най-нуждаещите се

Продукти от първа необходимост и тази година ще бъдат раздадени на деца и възрастни в неравностойно положение

Благотворителната кампания „Споделен хляб“ отново приема хранителни продукти за най-нуждаещите се

Преди 5 години Мая Бърдарова и нейният клуб за народни танци "Жътвари" започват да събират хранителни продукти за хора в неравностойно положение. В това благородно дело си партнират от 4 години вече с Фондация „Милостиво сърце”, чийто председател Александър Иванов е  ръководител и на приюта за мъже на неправителствената организация „Ръка за помощ”.



Най-здравият „гръб“, казва Мая (ръководителят на клуб за народни танци "Жътвари"), са членовете на клуба ни.  С тях преди 5 години стартират кампанията. И досега те са много активни, включват и свои близки и приятели и носят торби с хранителни продукти в склада до залата. Събират и даряват и средстава за Приюта за бездомни.

Всяка година в Добрич кампанията „Споделен хляб“.

Най-силен, според Мая Бърдарова, е бил периодът преди пандемията, когато активно се включват и училища, детски градини и представители на различни фирми. Помагат активно на Приюта, както и на самотни възрастни хора, на деца и хора в нужда, получават и действат и по сигнали. 

Добрите хора, които се включват, носят трайни хранителни продукти като олио, брашно,ориз,захар,макаронени изделия,консерви, също така и перилни и почистващи препарати, шалове и шапки. И така веригата на доброто не се прекъсва през цялата година.

Кампанията „ Споделен хляб“ няма краен срок, а във време на пандемия, организиаторите призовават всеки, който би желал да се включи, да се свърже с тях по телефона, за да уточнят подробностите за получаването на дарението.

 

Мая Бърдарова: 0895/ 09 24 00

Александър Иванов: 0897/ 00 37 58