И в Добрич стартира кампанията на Ротаракт „Купи и дари“, ще помагат и доброволци от Интеракт

Инициативата ще се проведе на 18 и 19 декември в Кауфланд

И в Добрич стартира кампанията на Ротаракт „Купи и дари“, ще помагат и доброволци от Интеракт

Кампанията на младежките Ротари клубове в страната всяка година дава възможност на хората с добри сърца, които искат да подкрепят социално слаби групи от обществото ни, да споделят празничната си трапеза с тях. Пазарувайки за себе си, можете да закупите хранителни продукти за деца, възрастни, хора от социални институции. Това е възможност да направим едно голямо добро в градовете, където тези клубове съществуват, коментира за Добрич онлайн Иван Деветаков – кофчежникът на Ротаракт клуб Добрич .



Кампанията в Добрич ще се проведе в рамките на идните почивни дни – 18 и 19 декември в Кауфланд. В събота събирането на продуктите ще се осъществи в диапазона 12.00 – 20.00ч, а в неделя – от 12,00 до 17,00ч. Ще участват и млади хора от Интеракт клуба в областния град.

Тази година кампанията в Добрич е в подкрепа на Фондация „Милостиво сърце“ и за социалната трапезария на църква „Света Троица“. 

Всеки може да се включи, като закупи и дари продукти с висока трайност на годност. Например- консерви, макарони,захар и т.н. Всичко би било полезно. В края на кампанията продуктите ще бъдат разпределени и занесени на съответните институции, допълва Иван Деветаков.

По време на акцията в Кауфланд ще ги познаете по щанда в хипермаркета и количката, в която ще се събират хранителните продукти, закупени и дарени от добричлии.

Много ще сме благодарни на всяко малко дарение, което ще е полза на хората в институциите, които ще подкрепим. На всички хора пожелавам да бъдат мотивирани и да не забравят да правят добро при всяка възможност!, нарича Иван Деветаков.