"Коледни истории за брас и глас" - CD с образователна кауза

Албум- пътуване из най-красивите средновековни коледни песни на европейския Север, продължило почти 11 месеца.

"Коледни истории за брас и глас" - CD с образователна кауза

5 тромбона и 5 гласа ви изпращат на коледно пътуване из най-красивите средновековни коледни песни на Севера и у нас. Пиесите са обединени в албума "Коледни истории за брас и глас" на Сдружение "Брас перспективи". Колекцията включва 3 български, 2 финландски, 2 нидерландски, датска и немска песни от XVI до XIX век.



Пътешествието тръгва от България през Германия, Нидерландия, Дания и Финландия и обратно у дома чрез традиционни старинни коледни песни в нови атрактивни аранжименти.

Музикалните превъплъщения на коледните песни са избрани внимателно и с много любов. Те са в изпълнение на петима от водещите тромбонисти класическа музика в страната ни: проф. Атанас Карафезлиев, Димитър Стоев, Кирил Михайлов, Петър Каракашев и Емил-Джордж Атанасов. В хармония със звука на тромбона - този толкова ефектен меден духов инструмент - в това нестандартно празнично пътешествие на север се включва единствената у нас акапелна група Спектрум - старозагорецът Даниел Николов-тенор, баритонът Янко Янков, бас и вокални перкусии Константин Бейков, Боряна Йорданова - сопран, Весела Морова - алт.

Аранжиментите на всички 9 песни в албума са дело на музикантите - певци и инструменталисти, участващи в записите: Константин Бейков, Даниел Николов (Спектрум) и Емил - Джордж Атанасов. Атрактивни са аранжиментите на O Tannenbaum, на първата от Пет коледни песни оп.1 на Ян Сибелиус, която се издава със специалното разрешение на наследниците на прочутия композитор, и елегантната вокална пиеса в 7/8, в която е трансформирана любимата на поколения българи “Зимна песничка” (“Над смълчаните полета”). Особено любима и много специална за замесените в проекта е датската песен Velkommen igen, Guds engle små (“Добре дошли отново, малки ангели Божии”), около която е имало прекрасни, символични и щастливи приключения и съвпадения, довели до началото на изключително партньорство с Посолството на Кралство Дания у нас.

ЛИМИТИРАНАТА CD СЕРИЯ на "Коледни истории за брас и глас" е с благотворителна кауза, която е изключително важна за Сдружението ни: Подкрепа на талантливите ученици и студенти, избрали да учат и да се развиват професионално у нас в сферата на медните духови инструменти. Приходите от дарения, чрез които можете да станете притежатели на копие от лимитираната серия на албума на CD, поставят началото на Образователния фонд на сдружение "Брас перспективи".

Целта е:

1. Финансиране на обучения на талантливи ученици от семейства в неравностойно положение за участие в национални и международни сертифицирани академии и майсторски класове за медни духови инструменти и брас ансамбли на територията на страната.

2. Създаване на фонд от модерни, качествени учебни медни духови инструменти, които да бъдат предоставяни от сдружение “Брас перспективи” на талантливи ученици от семейства в неравностойно положение.

3. Осигуряване на качествени консумативи и аксесоари за инструментите с цел дългосрочното използване и поддръжка на инструментите във фонда на Сдружението.

КАК да подкрепите образователната кауза на сдружение "Брас перспективи":

Поръчайте своето копие от лимитирана серия на албума "Коледни истории за брас и глас" на CD на стойност 20 лв на тел. +359887117162 или email: info@brass.bg. Копието от албума е придружено от сертификат за дарение, указващ каузата, която подкрепяте.

Доставката в рамките на гр. София е безплатна.

 

За градовете извън столицата доставката е до офис на куриер или точен адрес по Ваш избор.