3 години затвор получи участник във въоръжена престъпна група

33-годишният Калоян Г. Леонов ще изтърпи наказание 3 години лишаване от свобода при строг затворнически режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, след като днес Добричкият окръжен съд одобри сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение за решаване на делото в досъдебното производство. Със споразумението той е признат за виновен в извършването на три престъпления.

3 години затвор получи участник във въоръжена престъпна група

През периода януари 2009 г. до 15 декември 2009 г. в гр. Добрич той е участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от 35-годишен добричлия, в която участвали още 9 души, и която е била въоръжена, създадена с користна цел и да върши престъпления незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици. През пролетта на 2009 г. Леонов е държал огнестрелно оръжие – 1 брой ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „FABARM”, без да има надлежно разрешение. През юни 2009 г. той е държал огнестрелно оръжие – 1 брой пистолет и 7 броя боеприпаси – бойни патрони, без да има надлежно разрешение.


Калоян Леонов се призна за виновен и каза, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той разбира, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Леонов е от Добрич, има основно образование, не е женен, осъждан е.

Добричкият окръжен съд установи, че споразумението не противоречи на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу 33-годишния.

Определението на Добричкия окръжен съд не подлежи на обжалване и протест.