Новите съдове за сметосъбиране за 2022 вече са в Община Тервел

Доставени са и 100 нови кофи за смет от по 120 л., пластмасови. Те са предназначени за замяна на негодни за употреба кофи в гр.Тервел. Една кофа е на цена 42 лв, съобщават от общинската администрация

Новите съдове за сметосъбиране за 2022  вече са в Община Тервел

В Община Тервел към момента се обслужват общо 337 контейнера  с обем 1,1 куб.м., 26 контейнера с обем 4 куб.м. и 1330 кофи с обем 110 и 120 литра. 232 от малките контейнери (1,1 куб.м.) и всичките 26 големи са в гр.Тервел. В селата с организирано сметосъбиране (Кочмар, Безмер, Зърнево, Жегларци, Орляк, П.Савово) има общо 105 контейнера.



През 2022 г. в системата на организираното сметосъбиране ще бъдат включени селата Нова Камена, Кладенци, Главанци и Градница. Контейнерите за тяхното обслужване бяха доставени в двора на звено „Чистота“ и до последния ден на годината ще бъдат разнесени и предадени на кметовете на четирите села. Контейнерите се доставят от фирма „ЗИЕЛА“ ООД , избрана по критерий „най-ниска цена“ след проведена обществена поръчка, в която участваха общо три фирми производители и вносители на съдове за смет. Контейнерите са метални, от видовете „Бобър“ и „Ракла“, с вместимост 1,1 куб.м.Общо 30 нови контейнери ще бъдат на разположение на нововключените села. Десет контейнера са предназначени за подмяна на негодни за употреба такива. Цената на един от новите контейнери е 654 лв. с ДДС. Доставени са и 60 бр. колелца за смяна на контейнерите- всяко на цена от 14,40 лв. с ДДС. 

 Междувременно, в Тервел, на главната улица , локация около  магазина, известен с името „Мерлин‘ бе унищожен пластмасов контейнер с обем 1,1 куб.м. Причината е гражданин, който е изхвърлил в контейнера жарава от печката си. Гражданинът не е известен, но щетата е налице. Контейнерът е неизползваем, а общината трябва да осигури нов.