Семейство от Добрич зарадва самотни родители и децата им с подаръци за Коледа

Семейството на Йонка и Димитър Василеви зарадва с подаръци за Коледа и хранителни продукти две самотни майки с по две деца от Добрич. Предстои добрите хора да помогнат на трето семейство, което е поставено под карантина.

Семейство от Добрич зарадва самотни родители и децата им с подаръци за Коледа

Идеята е на Димитър Василев, който неведнъж организира благотворителни акции и помага на хора в нужда от Добрич и околностите. „Преди години нямах абсолютно нищо, живеех на улицата и знам какво е да нямаш и когато идват празници, дори да нямаш къде да пренощуваш. В момента нещата се промениха и имам възможност да помагам. На всички хора, които са в такова положение, нека се усмихват на живота и да знаят, че няма да е все така. Нещата се променят. Избрахме да помогнем на самотни родители, които се трудят неуморно, за да свържат двата края, но нещо не им достига. Видяхме хора, които се борят здраво с живота, едната жена работи на 2 места, но средствата не й стигат” – сподели Василев.  Той и неговата съпруга имат две момченца като споделиха, че знаят как биха се почувствали те, ако веселият старец не посети къщата им и не им донесе подарък за празника.



Четирите деца в нужда са получили подаръци за Коледа – играчки, моливи, блокчета и други, а техните майки – хранителни продукти за празничната вечеря.  Предстои сърцатите добричлии да подпомогнат още едно семейство, което в момента е поставено под карантина. 

Йонка и Димитър Василеви споделиха, че докато имат възможност ще продължат да подпомагат на всеки, който се нуждае от помощ.