Община Добрич внесе за оценка в МОСВ проект за изграждане на воден цикъл

Община Добрич внесе за оценка в МОСВ проект за изграждане на воден цикъл
Община Добрич внесе за оценка в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) проект за изграждане на воден цикъл на стойност 113 млн. лв. Това е третият голям проект на Оперативна програма "Околна среда" във водния сектор след Враца и Габрово, съобщи екоминистерството.

Общината ще направи пълна рехабилитация на водоснабдителната и канализационна система – над 77 км водопровод и над 4 км канализационни колектори, ще реконструира три канално-помпени станции и ще модернизира пречиствателната станция за отпадъчни води край Врачанци.

След одобрение от МОСВ проектът трябва получи зелена светлина и от Европейската комисия, тъй като стойността му надхвърля 100 млн. лева. С изпълнението на евроинвестицията в края на 2014 г. ще се подобри животът на повече от 100 хил. жители на града.

Община Добрич кандидатства по процедурата за общините с готови проекти по Оперативна програма "Околна среда", по която изпълнението на проекта стартира непосредствено след приключване на оценката на проектните предложения. По нея има един сключен договор – с Трявна, а в оценка са други 25 проектни предложения за 849 млн. лв. на Козлодуй, Кнежа, Пирдоп, Средец, Хисаря, Кричим, Пещера, Ловеч, Монтана, Велики Преслав, Провадия, Стамболийски, Раковски, Варна, Карлово, Бяла (Русе), Бяла Слатина, Бургас (Горно Езерово), Бургас (Банево, Ветрен и Бургаски минерални бани), Столична община (Суходол), Тервел, Първомай, Шумен, Червен бряг и Банско.

Източник: AGRO.BG
Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+