Времето днес

Над по-голямата част от страната ще има значителна облачност. На много места ще превали дъжд, в планините над 1600-1800 метра - сняг. Вятърът ще се ориентира от запад, до умерен, но вечерта ще отслабне.

Времето днес

Температурите към 14 часа ще са между 6 и 11°, на места в Южна България, където ще има и разкъсвания на облачността, до 14-18°, но и там бързо ще се понижат . Над София ще е облачно, ще вали дъжд. Ще духа слаб западен вятър. Към 14ч. температурата ще е около 8°.


 

Към края на нощта и рано сутринта в сряда, с понижението на температурите, в северозападните райони, Предбалкана и на места в Софийско поле е възможно да завали сняг, който бързо ще спре.

След понижението, ще започне повишение на атмосферното налягане, но стойността му няма да надхвърли средната месечна за декември.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Отначало по северното, а до вечерта и по южното крайбрежие ще завали дъжд. Сутринта все още югозападен, вятърът и там ще се ориентира от запад-северозапад, предимно умерен. Максимални температури - между 12 и 17°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.