До 7 януари ще може да се подават възражения за площи, допустими за подпомагане

Земеделските производители, които не са съгласни резултатите от проверката дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021, могат да подават възражения до министър на земеделието.

До 7 януари ще може да се подават възражения за площи, допустими за подпомагане

Справките се извършват в Система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (https://seu.dfz.bg). При несъгласие с посочените данни всеки кандидат може да подаде възражения до министъра на земеделието. Образци на възраженията се генерират автоматично до 7 януари, включително чрез СЕУ. Кандидатите за подпомагане, които имат регистрация в системата ще могат да генерират възражения от личните си профили в нея, а останалите – от публичната част на СЕУ. След което възраженията следва да се подадат в областните дирекции „Земеделие”.



След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъдат подготвени и окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021. На базата тази актуализирана информация Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция ще извърши финалните оторизации по схемите и мерките на площ.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните дирекции и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието.