Две индивидуални и една групова награда в област Добрич от конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“

Две деца на възраст около 1 клас са носители на индивидуалните награди – едно момченце от кв.Балик в Балчик и едно момиченце от улица Калиакра в Добрич.

Две индивидуални и една групова награда в област Добрич от конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“

941 писма, от които 40 групови, са пристигнала в централата на Добрия старец в добричкия клон на Български пощи, съобщи за Добрич онлайн инж. Светослав Гочев – ръководител на  Областна пощенска станция-Добрич.



Той напомни, че конкурсът се е провел за 27-ма поредна година и уточни, че писма са пристигнали и от 80-те пощенски станции, които се обслужват в областта. Това  е малко повече от миналата година, с усмивка информира той. Пълно покритие е имало от 12-те детски градини и една ясла от Община Тервел.


Усетът към детайла ние откриваме още по начина на оформление на писмата и много впечатляваща бе като художествено хрумване рисунката, която спечели груповата награда -тя е за децата от една от целодневните детски градини в Добрич с адрес „Суха река“ 37, допълни той.

Желанията до Дядо Коледа са в широки граници – от истински домашни любимци, през  играчки от сериите за Пес патрул до братчета и сестричета. В писмата си децата изразяват желания да получат и това, което би подпомогнало тяхното разитие като например музикален инструмент, пособия за развития на индивидуалните способности.


Отличените писма, (без пликовете с адреса на подателите), след приключването на конкурса, ще бъдат предадени за съхранение на Държавна агенция "Архиви".