Цял месец приемат документи за доказване на произведените картофи, лук и чесън

Стопаните ще могат да изпращат и електронно описите си, но в по-кратки срокове

Цял месец приемат документи за доказване на произведените картофи, лук и чесън

От 4 януари кандидатите по схемата СЗ – КЛЧ (картофи, лук и чесън) за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци – оранжерийно производство за Кампания 2021 ще могат да подават декларацията и електронния опис на документите за реализирана продукция по схемата. Документи ще се приемат до 31.01.2022 г. в отделите „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“ (ПСМП) в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“. Документите за реализирана продукция по схемата СЗ-КЛЧ следва да са издадени в периода от 01.02.2021 г. до 31.01.2022 г. за Кампания 2021.



Кандидатите по схемата СЗ – КЛЧ (картофи, лук и чесън) също ще могат да изпращат електронен опис на документите и техните сканирани копия по имейл на съответната областна дирекция на ДФ „Земеделие“ в срок от 04.01.2022 г. до 17:30 часа на 26.01.2022 г. След това те ще бъдат поканени от служител на съответната ОД на ДФЗ за полагане на необходимите подписи и финализиране на процедурата по прием на декларацията за реализирана продукция.

ДФЗ напомня, че допустимите документи по обвързаните схеми за плодове и зеленчуци СП – основна, СП – други, СЗ – ДККП, СЗ – П, СЗ – МЗДП, СЗ – КЛЧ и СЗо са описани в чл. 32, ал. 2 и ал. 3 от НАРЕДБА № 3 от 17 февруари 2015 г.

Не подлежат на подпомагане кандидатите по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, които не са предоставили и подписали декларация и опис по образец, утвърден от изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за произведената от тях продукция, както и копията на документите, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

Имейли, описи и документи, изпратени на грешна областна дирекция на ДФЗ или извън сроковете, определени за електронно изпращане на същите за съответните схеми, няма да бъдат обработвани.