19-годишният Севастиян Георгиев извади кръста от морето в Балчик (ГАЛЕРИЯ)

Близо 20 ентусиасти на различна възраст,сред които за първи път и една млада дама, се хвърлиха в морските води от кея пред Мелницата в Балчик

19-годишният Севастиян Георгиев извади кръста от морето в Балчик (ГАЛЕРИЯ)

Да споделят радостта в празничния ден и да наблюдават ритуала по спасяването на Кръста на Йордановден, бяха дошли стотици гости и жители на Белия град.



Богоявленския кръст извади 19-годишният Севастиян Георгиев. Той е от Кранево, футболист е, играе в момента в Спартак Варна. Каза,че участва за първа година, по принцип плува често и изобщо не намира водата днес за студена. Секунди, след като излезе от морето,с широка усмивка пожела на всички здраве и късмет.

 

Участниците в ритуала се обединиха около идеята паричната награда, която се полага на всеки един от тях, да съберат и дарят за благотворителна кауза. Това спонтанно решение, обявено след като излязоха от водата, потвърди и кметът на Балчик г-н Николай Ангелов, който също присъства на тържествената церемония и връчи чек за 200 лв на победителя.

Младата дама също участва за първи път, тренира конен спорт. Нейното име е Румена Георгиева,тя е от Варна, на 19 години,студентка по Ветеринарна медицина.

 

Здраве и много добрини за България пожела най-възрастният плувец-68-годишният Живко Димитров от Добрич, който за поредна година участва в ритуала на Богоявление.