57 разрешения за строеж са издадени в община Тервел през измината година

23 от тях са за пристройки, преустройства и складови помещения, свързани с бизнеса в земеделието и съпътстващите го услуги, 12 - за фотоволтаични съоражения, две са свързани с инвестиции в автомивки, седем са за нови жилища на граждани , а 13 са за различни обекти на Община Тервел , за които са извършвани основни ремонти или са се изграждали нови обекти.

57 разрешения за строеж са издадени в община Тервел през измината година

Това съобщиха от общинската администрация.



През 2021 година са били издадени общо 21 удостоверения за въвеждане в експлоатация на ремонтирани или построени обекти – 8 са за жилищни сгради, 4 са за пристройки и гараж, 1 удостоверение е за кравеферма и 8 са за общински обекти. Извършени са 14 изменения на подробни устройствени планове, с цел различни бъдещи инвестиции , от които 3 са за кравеферми. Издадени са 601 изчертани от регулационните планове на селата скици на имоти и още толкова кадастрални такива за имоти в град Тервел и околностите му.

Учредени са 5 обекта с възмездно право на строеж върху общински терени.Три общински дворни места са продадени на собствениците на законно построени сгради. В 10 сделки общината е ликвидирала съсобственост , като е продала своята част от имота на другия собственик – частно лице. Продадени са 11 броя дворни места за строеж на жилища и 35 броя места за други видове застрояване. Земеделци са изкупили 42 броя изоставени лозя. Организирани са 4 търга за възмездни сделки с общинска собственост.

Съставени са 420 нови актове за общинска собственост.

През миналата година са проведени 4 търга за отдаване под наем на общински земи, както и една процедура за отдаване под наем на маломерни имоти. Сключени са общо 122 договора за 6 378 дка земя, като в общинския бюджет от тях са постъпили 566 827 лева. Отдадени под наем са и 2713 дка пасища, за което са сключени 16 договора и в общинския бюджет са постъпили 8 114 лв. Отдадени за обработване са още 273 дка полски пътища за сумата от 12 942 лв.