Дърводелската работилница при ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово е готова

Стойността за ремонта на покрива е 61 808, 54 лв. с ДДС, като средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката

Дърводелската работилница при ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово е готова

ОУ „Йордан Йовков“ в село Спасово вече разполага с нова работилница към сградата на учебното заведение. През последните години старата такава беше в лошо състояние, бе станала опасна и това наложи нейното събаряне и цялостното и изграждане на ново, напомнят от общинската администрация. Това стана възможно и благодарение на остатъчни средства, които Министерството на образованието и науката осигури за основния ремонт на покрива на училището, който беше извършен през месец септември миналата година.



При строителните дейности старата работилница е съборена до основи и изградена нова на нейното място с бетонни блокчета ИТОНГ. Направена е гипсова шпакловка, боядисване, поставяне на врати и PVC дограма, както и цялостен монтаж на ел. инсталация. Общата стойност на дейностите е 8 244, 96 лв. с ДДС.

Припомняме, че малко преди началото на учебната година на сградата на ОУ „Йордан Йовков“ в селото беше подменен покрива. По обекта бяха извършени редица дейности, най-съществената от които е цялостното препокриване на учебното заведение. Монтирани бяха и нови улуци и гръмоотвод. По таванските части бяха извършени работи по замазване и боядисване.