До края на май приключва ремонтът на два пътя в област Добрич

До края на май 2022 г. ще приключи ремонтът на две от пътните отсечки в област Добрич. Това са близо 8 км от пътя Аксаково – околовръстното на Добрич – Генерал Тошево до границата с Румъния и около 11 км от Ветрино – Калоян – Векилски – Кочмар – Тервел – Алеково.

До края на май приключва ремонтът на два пътя в област Добрич

Рехабилитацията на участъците стартира през миналата година и е на обща стойност 15,2 млн. лв., става ясно от отговор на вицепремиера и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов на парламентарен въпрос на Деница Сачева.


В момента от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) изготвят технически проекти за основен ремонт на още две отсечки на територията на областта – почти 12 км от пътя Генерал Тошево – Къпиново – Изворово – Красен – Росица – Лозница и около 18 км от Захари Стояново – Дуранкулак. Стойността на ремонтите дейности ще бъде 241 692 лв.

В отговор на друго парламентарно питане на Деница Сачева се посочва, че 31, 1 км от пътя Силистра – Добрич – Оброчище са включени в списък за ремонти с европейски средства по програма „Развитие на регионите“. От АПИ имат готовност да кандидатстват и по програма „Околна среда“ за укрепване на три свлачища по пътя Дуранкулак – Варна.

Според министър Караджов няма да има проблем със снегопочистването в област Добрич. В зависимост от атмосферните условия наличните средства са между 80 и 90 млн. лв., като на терен могат да излязат 68 снегорина.