Дами с добри сърца от Добрич помагат активно на нуждаещи се

Реагират щедро и бързо, когато се появи сигнал за хора в затруднено финансово положение

Дами с добри сърца от Добрич помагат активно на нуждаещи се

В началото не се познават лично. Събират ги различни групи в социалните мрежи и общото силно желанието да направят добро за непознат в нужда. В момента са 36- повечето са млади майки, но във все по-нарастващата им група има и несемейни момичета. Така се обединяват в собствена група в месинджър. 



Добрите им сърца откликват на всеки сигнал, но първо проверяват с лична среща, за да не си позволи някой да злоупотреби.

Сега по своя инициатива решават да дарят дрешки и чаршафи на неонатологията в добричката болница. Събират дарението за дни и скоро ще го доставят на място. 

За месец, откакто съществува тяхната група, са помогнали с дрехи за няколко дечица на майки в нужда от областния град. В момента подготвят поредното дарение.

Имат идея занапред да помогнат с дрехи и аксесори на абитуриенти, които са в неравностойно положение и нямат възможност да се подготвят за бала си.

Важно е да се отбележи, че не изпращаме нищо по куриер, не даваме пари, а само дрехи и хранителни продукти, обяснява Калинка Коева, една от доброволките в групата. И допълва, че хората, на които помагат, остават анонимни в публичното пространство.

Насреща са за всеки, който има нужда от подкрепа в тези трудни времена и още повече сега, през зимата. Начинът за връзка с тях е лично съобщение във фейсбук групата "Заедно можем всичко".