Обявиха цвета на 2022 година

Институтът "Пантон" обяви нюанс на синьо с виолетово-червени подтонове за цвят на 2022 година, предаде БТА.

Обявиха цвета на 2022 година

"Комбинирайки качествата на синьото, но в същото време с виолетово-червени оттенъци "Пантон 17-3938 Вери пери" символизира енергично, радостно настроение и динамично присъствие, което насърчава смело творчество и въображение," обясниха избора си специалистите.


Те изтъкват, че при излизане от изолацията, възприятията и стандартите на хората се променят, а реалният и виртуалният живот започват да се пресичат по нов начин. "С нарастващата популярност на метавселената и възхода на творческата общност в дигиталното пространство, "Пантон 17-3938 Вери пери" показва как (. . .) цветовите тенденции в дигиталния свят се проявяват в реалния свят и обратно," се казва в съобщението.

Институтът "Пантон" посочи за 2021 г. два главни цвята - сиво и ярко жълто.

Организацията определя главния цвят на годината от 2000 г. Институтът създава бои за модната и козметична индустрия, строителството, текстилната промишленост и други сектори. Известен е с едноименната система за съответствие на цветовете.

Специалистите на "Пантон" избират водещия нюанс на базата на това, което вече е използвано в модата и вътрешния дизайн, както и на прогнозите за траен интерес.