Таксиметрови шофьори в Добрич излязоха на протест - не желаят да увеличат тарифите си

От централата отказаха да изпратят при тях представител, отказаха коментари и на медиите

Таксиметрови шофьори в Добрич излязоха на протест - не желаят да  увеличат тарифите си

В 9,30 тази сутрин се събраха 30 коли пред една от сградите в Добрич, в която се помещава централата, с която те работят. 



Причина за протеста, според недоволните водачи е че централите искат от тях да вдигнат тарифите си, но повечето от водачите не желаят да го направят. Смятат, че сега не е момент да се оскъпява услугата.

„И без друго са високи цените, а караме предимно ученици, болни хора и възрастни.  Всички сме на мнение, че не е моментът да се вдигат тарифите, защото и без друго всички цени в тази криза са високи за хората“, заяви Енчо Панчев, един от протестиращите шофьори.

Друг от сбралите се да изкажат недоволството си протестиращите шофьори, Теодор Костадинов добави, че не желае да се вдигат тарифите и заяви, че не виждат смисъл това да се случва сега. „Ние само плащаме ефир - радиочестоттата, която ползваме. Колите са си наши, ремонти, гориво и всичко си е за наша сметка. На централите плащаме наем за честота само. Опасяваме се за спад на работата, ако вдигнем цените“, допълни той.


Златко Тонев, също от протестиращите, шофьор от 1998 година насам каза: „Всеки път една и съща история се получава-една млка част от нас са за вдигане, а по-голямата част не. Управителите на централите настояват. Ако така продължава,ще спрем да работим с централите. Една шепа хора навиват над мнозинството и така е от години“.

Мнение изказа и една дама- таксиметров шофьор, която сподели,че от 19-годишна е шофьор, а такси кара от 20. Според нея цените на таксиметровите услуги са достатъчно са високи за нашия град –„ние возим предимно ученици и пенсионери, няма как да им вдигнем още цените“. Двамата със съпруга й  са таксиметрови шофьори от години и изкарват прехраната си трудно-с много часове работа всеки ден. 

„Спираме да взимаме поръчки засега и чакаме да вземат решение от централите. По този начин сега страдаме като шофьори, но ако увеличим цените, ще страдаме после повече – като падне работата, няма да имаме приходи. Такава ситуация в близките години не сме имали“, добави Милен Димитров, който от 20 години е таксиметров шофьор.