Заявки за 42 сватбени ритуала от началото на 2022 регистрира Обреден дом Добрич

396 граждански брака са сключени през 2021 година, което е с 40 повече отколкото през 2020, информира Румена Маринова- директорът на Обредния дом в Добрич.


Заявки за 42 сватбени ритуала от началото на 2022  регистрира Обреден дом Добрич

„Макар сега да е студено, въпреки продължаващата пандемия, активността на младоженците не спира и през новата 2022. Събрала в себе си много двойки освен в годината, така и в месеците, към настоящия момент имаме вече записани 42 двойки, които желаят да сключат граждански брак. Усещаме сериозен интерес към датите 20 и 22 през годината, когато се падат в празнични дни. Интересна е датата 22.02.2022, като към настоящия момент имаме записани 3 двойки, които ще сключат брак точно на нея.“



За 14.02. тази година  няма все още записан нито един ритуал, но има време дотогава. 

Предпочитани места за изнесен ритуал остават заведения и тераси на открито по морето, в Градския парк „Свети Георги” в Добрич, в частни имоти в близките населени места, дори в читалища и клубове, обобщи директорът на общинското предприятие. Не са изключение и сватби на кея на яхтеното пристанище. 

„Всяка една сватбена история е уникална и ние преминаваме през нея , участваме в планирането и реализирането й и тя продължава напред, Живот и здраве за младите хора,приветстваме след раждането на детенце, да заповядат в Обредния дом и да направим ритуала Именуване. Усеща се някакво раздвижване в интереа към него,ние малко го подновихме като моменти, като излъчване. Имаме вече за 2022 един такъв.“, каза г-жа Маринова.


Според статистиката на Обредния дом, 2021-ва се откроява освен с увеличения брой брачни ритуали, така и с много чуждестранни  младоженци  – от Босна, Италия, Узбекистан, Азербайджан, Израел и още други. В повечето случаи самият ритуал от залата е предаван паралелно и по интернет, когато има чужденец в двойката и негови близки не могат да присъстват.

Любопитно е, че от миналата година има сериозен ръст на сватбите, които добричкият Обреден дом прави в заведения и околности около Варна. Младите хора харесват и предпочитат нашият ритуал със своята уникалност и автентичност и обредниците се стараят максимално точно да сбъднат мечтите на младите хора и да направят сватбения им ден незабравим, допълва госпожа Маринова.