Студенти във ВУМК от близо 20 държави ще празнуват 8 декември

Мексиканец, литовци, португалци, украинци, италианци, йорданци, индийци и испанци са сред най-въодушевените, те ще празнуват за пръв път 8 декември, съобщават от Висше училище Международен колеж (ВУМК) - Добрич.

Студенти във ВУМК от близо 20 държави ще празнуват 8 декември

Студентите ще празнуват заедно с българските си колеги на различни места из страната, някои са избрали традиционни български механи, други - къщи за гости, трети ще се забавляват в хотел.


 

Мексиканецът Едгар Еспино ще купонясва с украинци, руснаци, италианци, казахстанци и българи в традиционно българско заведение във Варна, града, където учат в британските програми на университета „Кардиф Метрополитен” (Cardiff Metropolitan University) и Висше училище Международен колеж (ВУМК).

 

Цял автобус със студенти от България, Испания, Йордания, Украйна, Русия Португалия, Литва потегля от ВУМК - Добрич за купон в Шумен и Мадара, тази международна общност е предпочела парти в заведенията на шуменски хотел.

 

Компания младежи от Индия, Литва, Филипини Молдова и България, учещи в Кулинарна академия ще празнуват в къща за гости на брега на яз. Цонево, но този път няма те да си приготвят храната, а ще разчитат на любезните домакини.


„Последно празнувах 8-ми декември преди 6 години, защото заминах за САЩ, когато завърших. Много се вълнувам, нямам търпение да видя колегите си – чужденци, как се забавляват, ще бъда в компания с хора от 5 националности. Те нямат подобен празник в техните страни и доста бяха учудени и от това, че няма да се учи на този ден.” – споделя с усмивка Светла Йорданов, студент в магистърската програма на британския университет  „Кардиф Метрополитен” във Варна.

 

„След като студентите ни се върнат от 8-ми декември ги чака още един купон – традиционното за нас преподавателско парти (Teachers party). Винаги около датата на студентския празник, ролите на студенти и преподаватели се разменят, тази година забавата ще е на 13-ти декември. Това е денят в годината, когато самите студенти могат да пишат оценки на своите лектори, тогава преподавателите сервират ястията на своите студенти, поднасят им напитки и разбира се – стремят се да ги забавляват с шоу-програма.” – разказва доц. Станислав Иванов, академичният директор на ВУМК.