В Германия и Австрия започва масирана рекламна кампания за курорта „Албена“

Най-голямата туристическа компания в България – „Албена“ АД, ще има сериозно рекламно присъствие в Германия и Австрия през следващите месеци.

В Германия и Австрия започва масирана рекламна кампания за курорта „Албена“

Курортът сключи договори с две водещи представителства, с които ще достигне до потребителите в тези държави чрез авторитетни издания и организации.


В Германия представителите на Албена ще работят директно с Global Communication Experts - едно от водещите немски представителства в областта на маркетинга, MICE и комуникационните агенции в немскоговорящата област и е специализирана в туризма. Агенцията във Франкфурт вече почти дванадесет години предлага индивидуални, иновативни и целенасочени маркетингови и PR концепции. Клиентите на агенцията, чиято централа е във Франкфурт и клон в Мюнхен, включват туристическите организации на Коста Рика, Индонезия, Плажовете на Форт Майерс и Санибел, Тенерифе, Рас Ал Хайма, компанията за коли под наем Avis Budget Group и круиз. линии като Viva Cruises, както и луксозни хотели като Grand Hotel Tremezzo, FORESTIS, хотелите на Swiss Giardino Group и Atlantis The Palm.

„Очакваме с нетърпение да работим с екипа на Албена и да помогнем на Албена да стане по-известна на немския пазар. Разположението между морето и природен резерват е уникално, а разнообразното предлагане прави Албена идеална ваканционна дестинация за уелнес туристи, семейства и хора, които обичат да са активни и да спортуват“, казва изпълнителният директор на агенцията Доротеа Хон.

„Нашият екип от Албена очаква с нетърпение да разшири дейността си в Германия заедно с GCE. Заедно с GCE ще работим интензивно със съответните фигури от туристическия и медийния сектор и ще позиционираме Албена като една от ТОП туристическите дестинации по Черно море“, казва Димитър Станев, заместник-директор Бизнес развитие в „Албена“ АД.

Българският курорт „Албена“ ще бъде представляван от I.V.R. (Intervega Reisen GmbH) в Австрия. За реклама на дестинацията ще отговаря виенският офис на PR агенция PrimCom, която е специализирана в туризма.

„Очакваме с нетърпение в бъдеще да имаме възможността да доближим тази вълнуваща дестинация до австрийските гости. Заедно с PrimCom ще увеличим потенциала на курорта, убедена съм в това“, казва Венета Табакова-Василева, директор на I.V.R.

Целта на представителството е да повиши популярността на разположения в близост до Варна курорт, който все още не е известен достатъчно сред австрийските гости. В бъдеще дестинацията трябва да подсили позиционирането си с темите за устойчивост, семейни почивки, спорт, уелнес и здраве.

Заедно с презентации и присъствие на туристически борси, се предвижда и организиране на посещения на Албена от екипи с журналисти.