Добричката група „Пета инвалидна бригада“ се събира след 30 години за сцената на September sun 2022

Групата е сформирана през 1990г.

Добричката група „Пета инвалидна бригада“ се събира след 30 години за сцената на September sun 2022

Рок събитието кани фенове от областта и цялата страна тази година на 2 и 3 септември. Мястото отново е скейт площадката в Градския парк „Свети Георги“ Добрич. 



Верни на традицията и в петото издание на фестивала организаторите са предвидили участие на по 5 групи на вечер. Първата ще е по-хард с хедлайнер Odd Crew. Втората вечер ще е по-забавната и вече е известен и нейният хедлайнер - SVETLIO & THE LEGENDS.

Още една традиция няма да бъде нарушена – да свири добричка банда. Тази година изненадата е огромна, тъй като ще събере на сцената група, която не е свирила заедно от 30 години насам–траш метъл бандата „Пета инвалидна бригада“.

„Пета инвалидна бригада“ има един официален албум, издаден през 1992 год от "Рива Саунд" - "Кога ако не сега, кой ако не аз". Групата се слави, като една от първите траш-банди в България. Те вече работят усилено по парчетата, които ще изпълнят за феновете си на Септембър сън.

Групата е в състав - Милен Томов, Георги Илиев, Деан Ангелов, Светослав Христов - Среброто. 

30-годишният юбилей на албума е и причината да ги съберем отново, споделя един от основните организатори на фестивала Тихомир Маринов. Групата излиза на сцената да изпълни най-доброто от репертоара си в почти същия състав. На барабаните вместо покойния "Среброто" ще седне най-актуалният добрички барабанист в момента - Павлин Николов. 

Ще ги видим в първата фестивална вечер, т.е. на 2 септември.