Пиян моторист вози трима, един загина

Трима се качиха на мотора на младеж без шофьорска книжка и на всичкото отгоре пил, в резултат на което 16-годишният му спътник е починал в болницата в Лом.

Пиян моторист вози трима, един загина
Десетокласник загина при катастрофа, след като моторът, на който се возил, е бил каран от пиян младеж без шофьорска книжка.

16-годишно момче почина в болницата в Лом, след като се качило да се повози на мощен мотор "Хонда", управляван от 23-годишен младеж без книжка и употребил алкохол, съобщиха Дарик радио и врачанският в. "Конкурент".

Тежката катастрофа е станала между селата Киселево и Дъбова махала в община Брусарци.

На мотора се качили трима души -  зад гърба на 23-годишния водач се настанили 16-годишното момче и 22-годишно момиче.

При десен завой заради високата скорост шофьорът изпуска управлението и моторът се удря в железни колчета от предпазна мантинела.

Водачът и возещото се момиче са избягали от местопроизшествието, но по-късно са били открити, съобщиха от монтанската полиция. И тримата са били настанени в МБАЛ-Лом, като по-късно 16-годишното момче е починало, въпреки усилията на лекарите.

23-годишният младеж и момичето са без опасност за живота с охлузни рани.

Полицаите установили, че шофьорът на "Хондата" е неправоспособен, изпробван е за алкохол, при което са установени 0.93 промила и му е даден талон за кръвна проба. По случая е образувано досъдебно производство в РПУ-Лом.

В средата на юли т.г. 26-годишна жена от Добрич без книжка удари с мотор и рани тежко 4-годишно момченце в курорта "Албена", докато чакало на пейка с родителите си да се качи на атракционно влакче.