Каварна се поклони пред Апостола

С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски каварненци отдадоха почит пред живота и делото на великия българин.

Каварна се поклони пред Апостола

Тържественото отбелязване на годишнината от гибелта на Дякона започна със стихове и литературна програма в памет на Апостола на свободата, изпълнени от учениците от СУ „Стефан Караджа“ с ръководител Адилина Кoлишева.


“Васил Левски се превръща все повече в мит и легенда и сякаш престава да е реална историческа личност. Той е най-силиният израз на българското свободолюбие и борба за националния ни идеал. Левски придава силен морален елемент на епохата на Българското възраждане. Примерът, който ни остави е наситен с етичност и плам. И ние имаме дълг да бъдем достойни негови наследници.” – споделиха вълнението си в днешния ден младите хора на Каварна.


На общоградското възпоменание присъстваха Елена Балтаджиева, кмет на Община Каварна, заместникът й Митко Недев, представители на местни институции и много граждани.

С едноминутно мълчание и поклон каварненци отдадоха почит на Апостола.


Венци и цветя бяха поднесени от името на Община Каварна, Общински съвет Каварна, Исторически музей, НЧ „Съгласие-1890“, училища, детски градини, политически партии и много граждани.