Видеонаблюдение и ремонт на улици – част от целите на селата в община Добричка

Кметовете на села в община Добричка определиха за какво ще използват 30-те процента от приходите от продажби и отдаване под наем на общински имоти.

Видеонаблюдение и  ремонт на улици – част от целите на селата в община Добричка

На свое заседание Добричкият общински съвет даде съгласието си 30% от средствата от приходите от продажба и отдаване под наем на общински имоти да се предоставят на кметствата и да се използват за изпълнението на дейности от местно значение през 2022 година.  



Неусвоените средства от в с. Алцек, ще бъдат прехвърлени за изразходване през тази година. Общо средствата ще бъдат използвани за закупуване на моторна косачка и духалка.

Средствата за село Батово са в размер на 230 лева. Те ще бъдат използвани за реновиране и укрепване на детски кът в селото. 

З0-те процента на с. Бенковски възлизат на 32 234 лева, като към тях се добавя 775 лева остатък от предходната година. С тези средства ще бъдат асфалтирани улиците Трета и Тридесета, ще бъде извършен текущ ремонт на улиците Тридесет и четвърта и Седма и ще бъдат закупени строителни материали за покрива и северната стена на кметството и за детската градина. 

Със средствата на с. Божурово ще бъдат поставени две входни врати, ще бъдат закупени пожарни кранове и моторна резачка и ще бъдат асфалтирани две улици. 

Сумата на с. Бранище е 3610 лева и ще бъде използвана за закупуване на моторна коса и косачка, останалите средства ще бъдат прехвърлени към строителната програма за подмяна на дървена дограма. 

Село Ведрина ще използва средствата, които възлизат на 7705 лева с добавен остатък от 2020 година  в размер на 1257 лева, за ремонт на парното в читалището, частично асфалтиране на улица „Тридесет и осма” и ремонт на селската чешма. 

2 150 лева ще получи село Воднянци. Част от средствата ще бъдат разходвани за закупуване на мебели за кабинета на кмета, а останалите ще бъдат прехвърлени за 2023 година. 

Средствата, представляващи 30%, придобити от отдаване под наем на общински земи и имоти в с. Дончево, ще бъдат използване за изграждане на видеонаблюдение и за ремонт на сградата в гробищния парк и покрива на кметството. 

Село Енево ще използва средствата за монтиране на 4 камери за видеонаблюдение и 15 улични лампи. 

В с. Житница ще бъдат монтирани 5 камери за видеонаблдение, ще бъде освежен кабинета на кмета и на служителя за административно-финансово обслужване. 

Предоставените на с. Карапелит средства са за асфалтиране на улица „Двадесет и трета” и частично асфалтиране на улица „Двадесет и четвърта”. 

Село Козлодуйци ще използва средствата за целогодишно почистване на гробищния парк, парковете в селото, паметника и главната улица, закупуване на храсторез и монтиране на врати в кметството. 

През 2022 година в с. Ловчанци ще бъдат доставени шкафове. Ще бъде закупен препарат – хербицид за трикратно обработване на улици, и резачка. Остатъкът ще бъде предназначен за асфалтиране на улица „Двадесет и четвърта”. 

Средствата на с. Ломница са в размер на 10 836 лева. С тях ще бъде довършено асфалтирането на улиците „Осма” и „Десета” и ще бъдат закупени осветителни тела. 

Средствата за с. Лясково ще бъдат разходвани за закупуване на моторен трион и инсталиране на камери за видеонаблюдение. Останалите средства са за ремонт на пенсионерския клуб в селото. 

В с. Овчарово ще бъдат закупени мотофреза с ремарке, климатик и щори за детската градина, пейки, кошчета за отпадъци, моторна коса и ще бъде монтирано енергоспестяващо осветление.

В с. Одърци средствата ще се изразходват за обзавеждане на кметския кабинет, закупуване на кошчета за отпадъци, подновяване на вратата на читалището и поставяне на решетка. 

2 400 лева ще бъдат заделени от 30-те процента на с. Паскалево за допълнителни машиносмени за почистване на сметището. Останалите средства ще се прехвърлят към строителната програма. 

В Плачидол ще бъде монтирано табло за некролози, заделени са и средства за почистване и изграждане на ограда на гробищния парк. Ще бъде закупен моторен храсторез, ще бъде подменен прозорец в детската градина, ще бъде сключен договор за СОТ, ще бъде изграден тротоар и поставен електронен часовник. 

Сумата за село Победа ще бъде използвана за изливане на бетонна площадка пред спирката. 

В с. Подслон е предвиден ремонт на улици. 

С. Смолница ще използва средствата за подмяна на главен водопровод. 

В с. Стефаново ще бъде асфалтирана улица „Десета” и „Четиринадесета”, ще бъде извършен ремонт на две стаи в читалището и целия пенсионерски клуб, където ще бъде изградено санитарно помещение. 

В с. Стожер ще бъде изграден ограда на парка, ще бъдат поставени две беседки в центъра на селото, ще бъде закупен мини багер, ще се разшири уличното осветление и ще бъдат закупени тример и кошчета за боклук. 

Със средствата от 30% ще бъдат закупени и монтирани климатици в ритуалната зала и религиозния храм на с. Ф. Дянково. Ще се разшири и видеонаблюдението. 

В с. Царевец ще се заделят средства за обзавеждане и ремонт на кметството, монтиране на 5 камери, ще бъдат закупени декори и завеси за сцената в читалището и ще бъде поставена беседка в новата детска площадка. 

В с. Черна ще бъде поставен водомер на читалището, ще бъде подменено уличното осветление по 5 улици, ще бъде асфалтирана улица „Четиринадесета” и ще бъдат монтирани три камери за видеонаблюдение.