Община Каварна се представя на две туристически борси- В София и в Букурещ

Участието на Община Каварна в най-голямата туристическа борса в Румъния TTR, която се провежда от 24 до 27 февруари в Букурещ, е възможност за популяризиране на региона като желана туристическа дестинация.

Община Каварна се представя на две туристически борси- В София и в Букурещ

Изложението бе открито днес от министъра на културата на Република Румъния Константин-Даниел Кадариу.



Румънските туристи формират над 70% от реализираните нощувки от чужденци в Каварна.

Туроператори, хотелиери и представители на туристическия бранш  проявяват интерес, както към възможностите за селски туризъм в региона, така и към утвърдените вече луксозни дестинации, каквито са голф игрищата, които са добре познати на румънските туристи.

За поредна година най-голямо любопитство предизвика Музеят на водката, който е единствен в страната и втори в Европа и туристическите маршрути свързани с Калиакра.


 

Община Каварна е сред участниците и в най-голямото международно туристическо изложение в България – ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО. 

Събитието е изцяло присъствено и под наслов „Да се върнем към нормалното!“. Официалното му откриване беше днес в 10,30 часа в Интер Експо Център – София от министъра на туризма Христо Проданов и в присъствието на Елена Балтаджиева, кмет на Община Каварна.

В борсата тази година участват повече повече от 110 изложители от цяла България, Гърция, Великобритания, Индия, Испания, Ирак, Монголия, Финландия и др. 

На щанда на Каварна, екипът на общината и г-жа Балтаджиева, представихакрасивия морски град, посрещайки много посетители и потенциални партньори.Община Каварна отчита, че туризмът непрекъснато се развива и търсените изживявания и очаквания на туристите се променят. Затова залага все повече на възможностите за алтернативен туризъм, като форма на привличане на туристи. Международната борса е чудесна възможност за демонстрация на новостите и обмен на информация за тенденциите в туризма с възможност за установяване на ползотворни контакти и изграждане на перспективни партньорства.

Щандът бе посетен и от г-жа Силвия Георгиева – изпълнителен директор на Национално сдружение на общините в Република България.

Голямо е разнообразието от туристически продукти, които промотира ОбщинаКаварна за сезон 2022 г. Както такива, които представят културното и историческото наследство на региона, местните забележителности, богатия културен календар, така и възможности за различни видове почивка, местата за настаняване и практикуване на алтернативен туризъм.

Със свои рекламни продукти на щанда на Община Каварна участваха и фирми от частния туристически бизнес в града.