Приятели, колеги, познати и непознати дарители събраха сумата за операцията на състезателя по подводен риболов Петър Петров от Добрич

Колеги от цялата страна, приятелите му от СНЦ "Морски клуб Портус Кариа" и съмишленици събират за по-малко от един ден необходимата сума

Приятели, колеги, познати и непознати дарители събраха сумата за операцията на състезателя по подводен риболов Петър Петров от Добрич

С емоционално обръщение инициаторите на дарителската кампания в помощ на младия мъж, се обърнаха преди броени часове към всички съпричастни с каузата. Добрата новина е, че нужната сума за непосредствената болнична интервенция е събрана, дори и с още отгоре за периода на възстановяването, съобщи в интервю за Добрич онлайн  Димитър Франгов - председател на СНЦ "Морски клуб Портус Кариа".



Да помогнат на Петър Петров моментално се отзовават целият управителен съвет на "Морски клуб Портус Кариа", приятели и съмишленици от София, Пловдив, хора от Шабла, Добрич, Варна, и Бургас. Включват се и колеги от повечето клубове от страната по подводен риболов, морско и водолазно дело, както и хора, живеещи в чужбина. Кой с колкото има възможност. 

Една вълна от съпричастност заля цялата тази кампания, каза г-н Франгов. Вярваме, че възстановяването му ще е много по-леко, а семейството му ще посрещне тази житейска несгода с по-голяма увереност. Непрекъснато звънят хора и питат с какво още могат да помогнат. Петър е добре, чувства се въодушевен и дано възстановяването му да мине леко и бързо!

"Благодарим за вълната от съпричастност, емпатия и подкрепа, която заля нашата инициатива да помогнем на уважавания наш колега, състезател по подводен риболов и приятел Петър Петров, който внезапно изпадна в трудна здравна и житейска ситуация. Със сигурност той и неговото семейство ще усетят нашата всеобща упора и ще преминат през това препятствие по-уверено. За 24 часа в сметката на Петър се събраха 3600 лв., като вероятно има и още преводи, които не са излъчени. Отделно от това събрахме допълнително още 420 лв. от членове на СНЦ "Морски клуб Портус Кариа" и добри Хора от Шабла, които ще преведем днес. 

Какво да кажем за харпунджийската гилдия... Колегите от различни водолазни и морски клубове от страната непрекъснато звънят, пишат и помагат. Публикацията във Фейсбук беше споделена от десетки потребители и е достигнала до над 3000 души! Харпунджийската гилдия за пореден път даде житейски урок по съпричастност, единство, колегиалност...  Не гилдия, а братство на рицари! Сумата необходима за сърдечната операция, болничния престой и последващото възстановяване на Петър Петров  е осигурена, благодарение на задружните ни усилия“, четем на страницата на клуба.

Припомняме, че състезателят по подводен риболов и член на СНЦ "Морски клуб Протус Кариа" Петър Петров от Добрич се намира в болница "Св. Марина", гр. Варна с белодробна недостатъчност в следствие на възпалена клапа на сърцето. Състоянието му налага спешна сърдечна операция за смяна на клапата. Тази интервенция е насрочена за началото на следващата седмица в зависимост от неговото състояние. Непосредствено за тази операция ще са необходими 3400 лв. - 2500 лв. за операцията и 900 лв. за избор на операционен екип. Дългият период на възстановяване и невъзможността да упражнява своята професия месеци наред със сигурност ще влошат финансовите затруднения на семейството му. Неговата спътница в живота и прекрасната му дъщеричка със сигурност преминават през труден период също. Но жестът и готовността на толкова много добри сърца от близо и далеч дават солидна подкрепа на семейството и надеждата, че всичко ще е наред.