Засега 6 дами са се записали за осмомартенското рали утре

Надпреварата се провежда се за 18 път в Добрич

Засега 6 дами са се записали за осмомартенското рали утре

Събитието е организирано от Община Добрич, добричкия клон на СБА и АСК Мото спорт Т-Н.



Дамите, желаещи да участват в осмомартенското рали, могат да подадат заявката си днес до 17.30ч, 11 март, в шоурума на „Тойота” в Добрич. Заявки ще се приемат и утре преди състезанието. 

Стартът ще бъде даден точно в 10.00 часа на 12 март, събота, пред хотел „Грийн палас“. Заради очакваното студено време, организаторите обещават спортното мероприятие  да премине максимално стегнато.

Състезанието ще премине в 4 етапа, обясни в интервю за Добрич онлайн Саша Гинкова-  член на АСК „Мотоспорт Т-Н“. Участието е безплатно, а присъствието на навигатор в колата е по желание, каза тя. Всяка участичка ще се включи със собствен автомобил, подготвен за зимни условия.

Дамите ще докажат своите шофьорски умения в 4 майсторски управления – едното  е т.н. италианско, ще има етап за Купа СБА, а другите три са в класирането. 

Жури ще следи много внимателно времето и изпълнението. Една дама ще участва с хронометър на финала. След всеки етап ще има класиране – наказателни точки ще се добавят като секунди към времето за грешки от рода на сбъркано трасе, съборен жалон и др.

Купи и предметни награди, осигурени от спонсори ще получат победителките на финала на състезанието.

Схема на трасето и пояснения по регламента ще бъдат качени днес на страницата на спортния клуб.