Висшето училище по мениджмънт ще е домакин на " жива" библиотека

Библиотеката е „жива“, защото всяка от книгите на това събитие ще е истински, жив човек!



Висшето училище по мениджмънт ще е домакин на " жива" библиотека

Процесът на четене също е необичаен – разговор между книгата и читателя.




Идеята за “жива” или “човешка” библиотека възниква още през далечната 2003 година и оттогава до днес такъв тип читателски срещи се провеждат по целия свят - в университети, градски библиотеки, на фестивали и т.н. Приемствеността между поколенията и възможността четенето да се превърне в диалог е интересна възможност, която има своите многобройни положителни послания.

Книгите, които ще вземат участие в събитието са с образование в различни сфери, с вълнуващ житейски път и с интересни истории за споделяне. Посветени на различни теми, всички те носят едно общо послание: Не съди книгата по нейната корица!

Ще „четем“ теми за пътувания, интересни срещи, практични житейски съвети, нестандартни начини да построиш своята кариера и още много други теми.

Събитието е отворено за всички желаещи, безплатно е, като е необходима регистрация тук: https://forms.gle/5FgRSXZSVgYSjdhw5

Началото е 14:30 часа на 16 март (сряда) в ресторант „Албена“, сградата на Висше училище по мениджмънт гр. Добрич. Планираме събитието да е с продължителност от около 1,5-2 часа.

*Жива библиотека във ВУМ е мероприятие в рамките на проект IDEA: Intergenerational Dialogue for Europe Awareness, съфинансиран от програма Еразъм+ на ЕС.