ГРАН ПРИ и още много призови отличия за талантливите изпълнители на Студио „Сарандев“ от Националния конкурс „Път към славата“

Преди ден от София се завърнаха изпълнителите от Студио „Сарандев“ след участие в Х Национален конкурс „Път към славата“ 2022 , 11 – 13 март.

ГРАН ПРИ и още много призови отличия за талантливите изпълнители на Студио „Сарандев“ от Националния конкурс „Път към славата“

Певците на Младежки център, с вокален педагог Елена Карабельова и помощник вокален педагог Жана Стефанова, успяха да грабнат от този голям форум следните престижни отличия: ГРАН ПРИ, четири първи, пет трети и няколко специални награди. Най-голямата награда ГРАН ПРИ при индивидуалните изпълнители журито единодушно присъди на Димитрина Германова, която за пореден път показа своето изключително високо ниво на вокално майсторство. Тя получи и още няколко специални награди: микрофон от фирма „Фактор“ – спонсор на конкурса; Наградата на DM PRODUCTIONS – цялостен проект по създаване и звукозапис на песен, специално написана за нея. Димитрина бе избрана и да представя България на изключително престижния конкурс „Славянски базар“ във Витебск, Беларус през юли тази година. В първа възрастова група, при най-малките, Студио „Сарандев“ грабна три отличия. Сиана Славчева спечели първо място, а Никол Михайлова и Ванеса Кънчева бяха класирани на трето място. Малките певици са възпитаници на Жана Стефанова – помощник вокалният педагог на Студио „Сарандев“. Във втора възрастова група Симона Тодорова грабна две първи награди – в номинациите "Поп" и „Мюзикъл“. В същата група Ивайла Михайлова е с трето място. В трета възрастова група Студио „Сарандев“ спечели още три отличия. Денислава Димитрова се пребори за първата награда в номинация „Мюзикъл и песен от филм“ и завоюва трета в номинация „Поп“. Теодора Велинова успя да грабне трета награда. В четвърта възрастова група, в която се представи и Димитрина Германова, Студио „Сарандев“ има още двама отличени участника - Росен Петров и Полина Семендяева. На Росен бе връчена парична награда, учредена от Синдиката на българските учители. По време на церемонията по награждаването, Николай Текелиев – член на журито, официално обяви, че Росен е избран да представя България в силния международен конкурс „Алтън микрофон“ в Костанай, Казахстан в края на месец април. Полина Семендяева получи „Специална награда за най-атрактивен пърформанс“ за изпълнението си в Номинация „Мюзикъл и песен от филм“. Десетото издание на конкурса „Път към славата“ събра в столицата голям брой участници. В някои от групите те надхвърляха седемдесет. Форумът протече в рамките на три дни в две зали успоредно, за да могат да се представят всички млади поп изпълнители и вокални формации, пристигнали в столицата за певческото състезание. В журиращите комисии фигурираха имена на изтъкнати професионалисти като: Етиен Леви, Николай Текелиев, Вензи, Здравко Петров и други.


 

Главен организатор на конкурса е Арт център „Кърнолски“. Събитието се провежда и със съдействието на Министерството на образованието и науката, Национален фонд „Култура“, Регионален инспекторат по образование и много други спомоществователи и спонсори.