Bloodrush 3 години по-късно - ново начало, нов сингъл и много музикални изненади

Днес е премиерата на „Заедно ли ще горим?“ – новият сингъл на Bloodrush

Bloodrush 3 години по-късно - ново начало, нов сингъл и много музикални изненади

Младата банда от Добрич отбелязва следваща страница от своята история с премиера днес в 11:00 в YouTube канала си, а парчето е блестяща интродукция от порцията нова музика, с която Косьо, Марти и Митко се завръщат ударно в родния музикален пейзаж.



„Заедно ли ще горим?“ идва с неудържима енергия и осезаемо се различава от познатото до момента творчество на Bloodrush – изненадващо, текстът е изцяло на български език, а оголени поп елементи се гонят с електро синтове и тежки китарни рифове като на карусел. 

„Заедно ли ще горим? е песен за истината, коя е универсалната, има ли обща истина или всеки има право да вярва в собствените си принципи, идеали и разбирания?,“ се пита Коста Коларов, автор на музиката и текста към парчето. 

Великолепният видеоклип към песента е първи от поредица видеа, които Bloodrush планира за тази година и е само прологът към цяла история. Той е по идея и изпълнение на “четвъртия” в рок триото – Петър Тухчиев – най-близък приятел, фен номер 1, свидетел на Bloodrush историята от самия ѝ старт и видео памет на групата. 


Стилният клип е сниман на локации, емблематични за порастването на момчетата, които са приятели от деца – Тюленово, където делфини играят в морето, Яйлата, най-стария черноморски фар - Шабленския, рибарското селище Кария, нос Чиракман, които освен че носят носталгия, се отразяват и с тотално нова светлина в „Заедно ли ще горим?“. Специалните ефекти във видеото са на IVAN TRIDE, 3D артист, който реконструира миналото с помощта на технологии от виртуалната реалност. Танцът на миналото с бъдещото във визуализацията към новата песен на Bloodrush продължава и с включването на единствения по рода си автомобил– автентична реплика на колата от култовия филм „Back to the future”, която Косьо кара в клипа. Освен да шофира, обаче, на него му се налага и спешно да се научи да гребе, заради ключови моменти от видеото, които се разиграват на лодка в морето. 

Рок триото, което получава силна начална скорост през 2017 с първото си място в музикалното риалити „Голямото рок междучасие“, има два авторски албума, подгрява имена като Evanescence, Phil Campbell And The Bastard Sons, Tesseract и Jinjer, през 2021 участва във филма „Голата истина за група Жигули“, днес е част от независимото обединение на алтернативни музиканти Projector Plus и методично планира следващите си стъпки. 

Bloodrush са: Коста Коларов - вокали и китара, Димитър Димов - бас китара и Мартин Кирилов– барабани.

В ексклузивно интервю за Добрич онлайн включваме барабаниста Мартин чак от Лондон, за да разберем повече за промяната и за израстването им по време на тази трансформация.

„В последните 3 години нещата, които се случиха по света- ковид пандемията, но и фактът колко хора се завърнаха в България от Англия, дори и ние прекъснахме дейност за може би едни 6 месеца, всичко това ни оказа влияние. И най-вече решихме, че няма да се развиваме на запад, а ще се фокусираме върху България, тъй като ние сме българи и всичко това може да бъде отразено в музиката и опаковката и тематиката на парчето, както и всичко, което предстои да ви представим.

Решихме да започнем с това парче, защото то отразява промяната в нас. Това е песен, която Коста Коларов написа и ни прати в началото на пандемията, много го харесах и като мина през нашата призма, се получи много добре, разказва Марти. За първи път пишем парче дистанционно, това беше интересно и различно. Композицията беше направена изцяло от Коста и после доразвихме идеята. Решихме, че искаме да го представим в цялостен вид – с клип и всички нужни елементи. Кандидатствахме и получихме подкрепа за клипа от Национален фонд култрата. Голяма благодарност изказваме и на Дени Славова от „Projector plus”, споделя той.


Относно локациите от добричка област, които ще видим в клипа, Марти коментира, че са снимали на различни емблематични места. Обещава в бъдещите клипове да има характерни локации, снимани и в самия град Добрич. Избират местата за снимки, защото те са любими за членовете на групата и са интересни, тъй като не са експлоатирани. Засега точките в града остават в тайна, а в клипа на новата песен се виждат кадри от една от емблематичните пещери на Яйлата, плажът на нос Чиракман, фарът от Шабла и др. Локации, които са познати предимно на местните хора, казва Мартин. 


Над видеото работи екип от 11 души. Песента е записана изцяло на български език и по думите на събеседника ми, не е имало момент, в който да се е появило колебание относно това посланието на какъв език да бъде отправено.

Разбира се, работят по нови песни и нови проекти, но засега акцентът е върху „Заедно ли ще горим?“ с обещанието, че скоро ще говорим и за още подробности по бъдещ албум, който обаче няма да влиза в традиционното разбиране за албум, загатва с усмивка барабанистът на Bloodrush.


Момчетата вече имат и няколко фиксирани дати за концерти на живо – ще свирят в столичния клуб KUPE на 16 април, на 17 април в Пловдив в Bee Bop Café. Оттук нататък предстои лайв промоция на песента, но нямат планирано турне. Надяват се на силен летен фестивален сезон. 

Планират, като се постопли времето, да направят промоция на открито и в Добрич. А от есента нататък смятат да разгърнат още повече плановете си за свирене наживо. 

Всичко това предстои, очакваме ги в родния град и им желаем здраве и много много успехи и нови музикални проекти!

Ако искате да знаете още за Bloodrush,посетете  страницата им във фейсбук, както и youtube канала им.

Ето и минути след официалната премиера, новата им песен - "Заедно ли ще горим?"