Изготвен е технологичен проект за ремонт на пътя Лясково – Козлодуйци – Добрич

За ремонта на 16,3 км участък от път III-7105 Лясково – Козлодуйци – Добрич през миналата година е изготвен технологичен проект. Това отговориха от АПИ на отправено от Добрич онлайн запитване.

Изготвен е технологичен проект за ремонт на пътя Лясково –  Козлодуйци – Добрич

В подготвяната план-програма за ремонти на републиканските пътища през 2022 г. е предложено участъкът да бъде включен за текущ ремонт. Дейностите предвиждат подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, монтиране на нови ограничителни системи, пътни знаци и маркировка. Те ще бъдат възложени след сключването на нов договор за поддържане - текущо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации, на републиканската пътна мрежа в област Добрич.  



За участъка от третокласния път III-7105 Балик – Житница – Лясково, с дължина 17,7 км, е предвидено през 2023 г. да бъде възложено изработването на технически проект за основен ремонт. Това е първата и задължителна стъпка за предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще може да се възложат и изпълнят необходимите ремонтни дейности. До стартирането на основния ремонт на третокласния път Областно пътно управление - Добрич ще поддържа отсечката чрез програмата за текущ ремонт. Дейностите, които ще се предприемат, за да се осигури безопасното пътуване на шофьорите в компрометираните участъци, са локални ремонти, отводнителни и асфалтови работи.