Кметът на Добрич открива заседанието на УС на Общинската мрежа „ЕкоЕнергия”

Кметът на Добрич Детелина Николова, която е председател на Управителния съвет на Общинската мрежа за енергийна ефективност, ще открие днес в Габрово заседание на управляващия орган.

Кметът на Добрич открива заседанието на УС на Общинската мрежа „ЕкоЕнергия”

Заседанието се провежда в обедните часове и предвижда разглеждане на отчета за дейностите на общинската мрежа „ЕкоЕнергия”. Ще бъдат обсъждани нови енергийни проекти и актуални задачи за услугите, които мрежата предлага. Дневният ред предвижда и дискусия за актуализиране на нуждите на общините и утвърждаване на авторитета на ЕкоЕнергия.


 

Заседанието ще приключи с приемане на решения и определяне на дата за Общо събрание. Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия е сдружение с нестопанска цел на български общини за взаимна помощ и съвместни действия при формирането на местните политики за ефективно използване на традиционни и алтернативни енергийни ресурси и за осигуряване на енергийна сигурност и възможности за устойчиво развитие на общините.

 

Добрич през последните години получи признание от редица организации и сдружения за своите последователни действия за устойчиво развиваща се европейска община с ниско потребление на енергия, намалени емисии на CO2  и добре опазена околна среда. Добрич е и една от първите български общини с подписано  Споразумение на кметовете, с което потвърди своите ангажименти за целенасочена и ефективна политика в областта на енергийната ефективност.