ВМРО-Добрич: Вдигането на налози във време на криза е недопустимо

ВМРО – Добрич се обявява категорично против и няма да подкрепи предложението на кмета Детелина Николова за увеличаване на таксата за битови отпадъци за жилищата от 2 на 2,5 промила.

ВМРО-Добрич: Вдигането на налози във време на криза е недопустимо

Във време на тежка икономическа криза, когато безработицата расте и доходите на голяма част от хората в Добрич едва стигат за физическото оцеляване е недопустимо да се вдигат данъци и такси, при това с цели 25 %, смятат войводите.


ВМРО настоява предложението за увеличаване на такса смет да бъде оттеглено. Ако то все пак остане патриотичната организация призовава съветниците, които са загрижени за гражданите на Добрич да не го подкрепят.

 

Изборите бяха скоро и не си спомняме преди тях ГЕРБ или друга политическа сила да са  обещавали увеличаване на данъците, се казва в позицията на местната структура на ВМРО.

 

Увеличените разходи за почистване, сметосъбиране и сметоизвозване и обезвреждане на отпадъците могат да се компенсират с повишаване на събираемостта, смятат войводите. Те отбелязват, че има райони и жилища в Добрич, които дори нямат данъчна оценка, защото не са узаконени.