Снощи, в центъра на Добрич вандали издраскаха кола с украинска регистрация

Собственикът е подал днес жалба в полицията

Снощи, в центъра на Добрич вандали издраскаха кола с украинска регистрация

„Снощи, колата ми с украинска регистрация беше надраскана с фашистки знаци в центъра на родния ми град Добрич, написа в социалните мрежи добричлията Цветан Цонев. Подал съм жалба в МВР Добрич. Жена ми е украинка, ние избягахме от войната в Украйна, а даже в моята родна страна не се чувстваме в безопасност. Това не е единичен случай, има откраднати автомобили с украинска регистрация и много украински регистрационни номера.“



За Добрич онлайн той разказа, че снощи около 20:00 часа е паркирал колата си на улицата, където живее със семейството си в момента, в района на  дискотека "ЗВЕЗДА" . Сутринта около 08:30, отивайки към супермаркета СБА е видял какво са направили с колата му. Съседите от малките магазинчета казали, че като са дошли сутринта, са видяли колата в този вид. Звъннал в полицията,  пристигнала е патрулна кола, записали са случая и го изпратили в Първо Районно на МВР, за  да даде показания и да направят снимки. 


„Отидох в МВР Добрич, написах жалба и чакам техните действия. На супермаркета СБА има камера, така че ако проведат оперативно разследване се надявам да хванат виновните“, казва г-н Цонев.

Ракзва ни,че не се чувстват в безопасност, защото знае и за други случаи на нападение над коли с украинска регистрация в България. 

Той и съпругата му са от евакуираните от Киев, били са 5 дни в кошмара на войната в украинската столица. С помощта на Българското посолство в Киев и Българското министерство на външните работи на 28 февруари успяват да се евакуират и се прибират  в България заедно с посланика ни в Киев, както и с още около 10 дипломатически автомобила и 4 автобуса. 

Това, което се е случило снощи определя като недопустимо за европейска държава и се надява скоро да бъде открит и наказан извършителят на деянието.