6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала завоюваха каратистите на Каварна на Държавното първенство в София

В края на миналата седмица в зала „Асикс” Арена в София се състоя Държавно първенство по олимпийско карате, организирано от Българска Национална Федерация по Карате /БНФК/.

6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала завоюваха каратистите на Каварна на Държавното първенство в София

В турнира взеха участие 34 именити български отбори с повече от 600 участници, разпределени в съответните категории - деца, кадети, джуниори, жени и мъже. Турнирът с най-голяма тежест в българския спортен календар по карате беше уважен от Председателя на БНФК Алексей Петров, олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова, бивши светила в бойните изкуства и официални лица. 


Клуб по Бойни Спортове Калиакра Каварна беше представен от 14 каратеки под ръководството на Сенсей Ариф Арифов. Всички каварненски състезатели участваха в дисциплината Кумите, като в крайното класиране спечелиха 6 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала.

Шампиони на България са Теодора Недева, Диана Тимофиива, Габриела Дончева, Яна Якимова,  Иванина Димитрова и Дария Ервачова. Вицешампиони са Симона Атанасова и Дамиан Янев. Бронзови медалисти са Димитър Стоянов, Георги Тодоров и Грациела Йорданова.

В крайното класиране КБС Калиакра Каварна взе шесто място от 34 отбора, като в челните места са отбори на областни градове с голяма членска маса.