Деница Сачева в Добрич: Гответе се, скоро ще има избори, времето на тази коалиция изтича

„Днес сме тук, за да ви благодарим за подкрепата, затова, че оставаме заедно въпреки трудностите и да ви кажем да се готвите, защото скоро ще има избори, времето на тази коалиция изтича. Обявяваме пълна мобилизация на нашите членове и симпатизанти и очакваме пълна победа”- това заяви областният координатор на ПП ГЕРБ по време на посещението на Бойко Борисов в Добрич.

Деница Сачева в Добрич: Гответе се, скоро ще има избори, времето на тази коалиция изтича

На днешната среща присъстваха и министри и депутати от управлението на ГЕРБ. 


„Измина една година откакто ГЕРБ завърши успешно своя управленски мандат, но страната ни за съжаление беше тласната в хаос, служебни правителства, серии от избори. Това, което направихме за града, когато бяхме на власт – най-големите бройки бяха 115 милиона лева за водния цикъл, 28 милиона лева за инвестиционна програма, над 15 милиона за почти 50 санирани блока в Добрич и много други” – заяви Сачева и допълни, че повече от година в България нищо не се прави. 

По думите й към момента няма никакви действия за подобряване живота на хората. 

„Цените на тока, на газа, на горивата скочиха до небесата. Тази година Великден ще ни струва 30% повече, инфлацията изяде доходите, държавният бюджет е на път да фалира от заеми. Новите управляващи обичат да говорят сега колко им е трудно, че има много кризи, но именно ние управлявахме кризите и те не ни повличаха. Напротив, ние излизахме с достойнство от тях. Сметната палата публикува доклад с мерките, които сме предприели по време на ковид кризата, в него няма нито едно нарушение” - каза още Деница Сачева и допълни, че тази информация се прикрива от управляващите. 

„Преди 143 години е приета Търновската конституция, честит празник на всички юристи. Жалко е, че на този ден трябва да говорим, че България се управлява от министър-председател, за когото законът е врата в полето. Тези хора дойдоха на власт с машините, но не спряха с машинациите. Всичко, до което се докоснаха се провали – пенсии, земеделие, енергетика, инфраструктура, пътно строителство. Коалицията не може да вземе нито едно решение, което е важно за бъдещето на хората” – каза тя. 

Сачева изтъкна това, че нашият регион е земеделски, но по думите й, през последната една година няма нито една нотификация на държавна подкрепа за производството. „Единствената страна от ЕС, която няма никакви компенсации за земеделските производители за многократно увеличените на цените на торовете и препаратите. Управленската немощ в сектора стигна върха си с изключително неграмотната намеса на правителството в един от най-силно развитите пазари у нас – този на зърното. Правителството забрани износа, предизвика невъзможност за осигуряване на финансов ресурс за пролетните обработки” – сподели Сачева. Тя постави и въпроса с украинските бежанци. „ Всички знаем какво се случва с украинските бежанци, които пристигат у нас от Дуранкулак, те са оставени да чакат с часове и са на ръцете и издръжката на доброволци и граждани. Това правителство показа на практика какво означава българската поговорка „За прехвалена стока с голяма кошница не ходи”. ПП не е „Продължаваме промяната”, а означава претенция без покритие. Те вървят напред, но няма да стигнат далече. Ние ясно казваме днес в Добрич „Оставка”” – категорична беше тя. 

„Тази криза, в сравнение с кризите, които сме прекарали държавата през последните 12 години, е просто една малка кризичка. Спомнете си 2009 година фалираха банки, беше криза в целия свят в продължение на години. Стягахме колана, но изведохме страната от тази тежка финансова криза. Спомнете си фалита на КТБ, обикновено това повлича след себе си повече проблеми. И тогава устояхме, бежанската криза – благодарение на премиера Борисов направихме така, че бежанците заобикаляха България. Ковид кризата – бяхме принудени да стоим вкъщи, икономиката буквално спря, усетихме я, но излязохме от нея по-силни. С такива кризи се справи ГЕРБ и излязохме с добри резултати” – сподели Делян Добрев. 

Христо Гаджев коментира действията на правителството по отношение на моряците ни в Мариупол. „Миналият петък в парламента министър-председателят излезе на трибуната и осветли една операция, свързана със спасяването на българските моряци. Излизайки да говори подобно нещо от трибуната, заяви, че има операция, че има изпратени екипи, които да им помогнат. Оказа се, че малко по-късно Министерството на външните работи каза, че няма такова нещо. Кирил Петков говори повече, отколкото трябва. Има едно златно правило, което от ГЕРБ спазваме и то е, че трябва да се мълчи докато операцията не приключи. С идеята да се направи на супер герой, той изложи на риск не само моряците, а и хората, които бяха там да ги спасяват. Това обявяване трябваше да се случи, когато хората вече са на българска земя” – сподели той. 

 „Помните ли онази сентенция, че демокрацията не е съвършена форма на управление, но по-добра няма измислена. Ние в момента стигаме до извода, че управлението на ГЕРБ може да не е съвършено, но по-добро измислено няма” – заяви Даниел Митов.

Томислав Дончев сравни управлението в момента с шаманизъм. „Учените спорят какво е това, което ни управлява. Някои казват, че е управление на случайно появили се хора, че е някакъв уникален исторически парадокс, в който хора се появяват там, където не им е мястото. Не, уважаеми приятели, това е шаманизъм. Шаманът претендира, че ако не го слуша селото, може да привлече зли стихии” – заяви той.