Работилница "Коледна фантазия"

Изложба от ателиета за изработка на сурвакници и украса на коледни елхи е подредена във фоайето на концертна зала "Добрич".

Работилница "Коледна фантазия"

Изложба  под надслов: „Работилница „Коледна фантазия" беше открита снощи във фоайето на органова зала „Добрич”. Тя е сътворена с участието на възпитаници на целодневни детски градини, училища и школи по изобразително изкуство при културни институти и учебни заведения в Добрич.

 

Всички 12 целодневни детски градини се представят с украса на коледна елха. Всяко едно от включените в експозицията дръвчета е „пременено” по оригинален начин с ръчно изработени елхови играчки, в повечето случаи от естествени материали. Интерес представлява еко-елхата на ЦДГ "Бодра смяна", озаглавена "Да нахраним птиците", чиито играчки и гирлянди са от семена и пуканки.

 

Освен елхите, в изложбата са представени сурвакници, изработени по оригинална традиционна технология от възпитаници на училище „Св. Климент Охридски”.

 

Откриването на изложбата беше съпроводено от музикална програма, представена от възпитаници на детските градини.

 

 

Традиционните сурвачки, изработени с много любов и фантазия от охридските възпитанициТрадиционните сурвачки, изработени с много любов и фантазия от охридските възпитаници

 

Малчугани от целодневните градини на Добрич откриха изложбата с песни и танциМалчугани от целодневните градини на Добрич откриха изложбата с песни и танци