Националната асоциация на сляпо–глухите в България благодари на Детелина Николова

В благодарствен адрес до кмета на Добрич председателят на Асоциацията на сляпо – глухите Димитър Парапанов изразява своята признателност за подкрепата и съпричастността в живота на хората с увреждания.

Националната асоциация на сляпо–глухите в България благодари на Детелина Николова

Парапанов благодари за безвъзмездно предоставения транспорт на самодейците и спортистите от териториалната организация на сляпо-глухите в Добрич за участие в международен семинар и концерт в Пловдив, посветен на Световния ден на хората с увреждания.

 

„За Националната асоциация на сляпо-глухите в България и членовете на териториалната организация в Добрич вашият жест е изключителен, не само от финансова страна, но и от висока морална и духовна стойност”, пише още Димитър Парапанов.

 

Община Добрич в лицето на кмета Детелина Николова води последователна политика в подкрепа на хората с увреждания. Работи се усилено за осигуряване на достъпна архитектурна среда, за повече социални услуги, за финансиране на проекти на организации на лица с увреждания. Три поредни години от 2005 до 2007 г. Добрич бе домакин на националния празник на специфичните възможности на сляпо – глухите. През тези години над 500 хора с увреждания от цялата страна имаха възможност да демонстрират своите спортни и художествени умения и да срещнат много нови приятели. В знак на признателност сляпо – глухите хора връчиха на кмета на Добрич своето най – високо отличие – златен медал за особени заслуги.