Каузата “Играчки за здравето на Тишо” ще бъде продължена в помощ на малката Мелани от София

Организаторките изпратиха вчера към столицата всичко, което остана от базара

Каузата “Играчки за здравето на Тишо” ще бъде продължена в помощ на малката Мелани от София

Играчките, които останаха от базара за малкия Тишо, ще бъдат дарени в полза за здравето на друго детенце, съобщават организаторите на проведените вече благотворителни базари в Добрич. Те много внимателно са проверили случая, преди да вземат решението. 


Ясно и категорично бе формулирано желанието още от първия ден на провеждане базарите с играчки в помощ на малкия Тихомир, идеята да продължи в този си вид в помощ на следващо нуждаещо се детенце в страната.

Припомняме, че на Цветница, се проведе и последният от четирите базара на открито в Добрич. В края на тази поредна благотворителна инициатива, организаторите изказват благодарност на всички добричлии гости на града с добри сърца, които са надминали техните очаквания и във всеки един от дните на базарите са дарявали активно средстава за лечението на малкия Тихомир. Много от тях са идвали само за да дарят средства,а не да взимат от играчките.

Сумата от дарения по сметката на детето, след инициативите, които започнаха с благотоворителни фотосесии, 4 базара за играчки на центъра и благотоворителен концерт, плюс дарения по сметката на детето през времето  от обявяването на кампанията за набиране на средстава, надминава 100 000 лв.

Семейстото от вчера е в турската болница, където на 22 април ще бъде направена първата вливка на стволови клетки.

Само преди дни (на 18.04) те публикуха снимка от извлечението на сметката на малкия Тихомир, която показва сумата от 100 775 лв.  Концертът "Да подадем ръка на  Тишо"снощи добавя към тях 1207 лева, които днес ще бъдат преведени по сметката на детето.

Всички заедно желаем всичко да премине по най-добрия възможен начин и скоро да се върне усмивката на лицата на семейство Зурнаджиеви!

А играчките заминават към София с пожеланието така бързо да се съберат средствата, нужни за лечението на малката Мелани. 9-годишното момиченце има силно изразена апраксия и огромни сензорни дефицити, хиперактивност й предизвиква кризи,които се овладяват трудно. Мелани е с доста влошено състояние,а средствата,които са нужни към момента са около 18 000 евро.

Относно случващите се събития с войната в Украйна - терапията им е пренасочена в друга клиника, подходяща и с достатъчно добри стволови клетки и препоръки:

Joya Hospital - Paseo de los Cocoteros 55 Int. 3326, Nuevo Vallarta, Nay 63735

Mexico

За всички, които имат желание да помогнат на Мелани, добавяме и дарителската и сметка: Мелани Апостолова:

BG48RZBB91551086833283

РАЙФАЙЗЕН БАНК

Повече за нейната кауза можете да видите тук.