Продължава активно кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“, резултатите до момента са обнадеждаващи

Остават 25 000 лв до осъществяване на голямата цел - да бъде закупено хирургично легло за родилното отделение на МБАЛ-Добрич.

Продължава активно кампанията на Сдружение „Заедно правим добрини“, резултатите до момента са обнадеждаващи

В края на май месец ще се проведе поредната благотворителна кауза за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки, която организира Сдружение „Заедно правим добрини” в Добрич. Събитието ще се състои на 28 май, от 10 до 15 часа на пл. „Свобода”.



На среща с журналисти днес в кабинета на д-р Георги Желязков, директорът на МБАЛ-Добрич, бе припомнена тазгодишната кауза на кампанията „Капачки за благотворителност МБАЛ-Добрич“ и направен отчет на досега постигнатото. 

Целта е наистина голяма, но половината от сумата е вече събрана. 

„Апелирам в духа на светлите Великденски празници към всички бизнесмени в региона на Добрич, арендатори, и хора,занимаващи се с какъвто и да е бизнес, да отворят сърцата си за инициативата, която тези момичета са поели. Искам да благодаря на младите дами за това, което са постигнали до момента и съм сигурен,че след тази инициатива финансовите средства ще бъдат окончателно събрани и още веднъж апелирам да не са капачки този път, а парични средства“, каза д-р Желязков.

Йоанна Койчева обясни, че няма да могат да кажат до последно точната сума. Припомни, че поредното събитие за събиране на пластмасови капачки и жълти стотинки предстои в края на месец май. 

Димитрина Младенова поясни, че около Коледа са получили в сметката едно голямо анонимно дарение от 6000 лв и изказа благодарност на всички, които се включват в инициативите им, защото всяко дарение е важно.

По време на събитията ще са нужни и доброволци за пренасяне и сортиране на събраните капачки, обявиха момичетата. Вече има заявено желание от няколко души да бъдат доброволци. Такива ще са нужни и за сортиране на капачките в склада в дните след инициативата на 28 май, защото все още има хора, които носят туби или торби с капачки, а вътре се отриват обувки, камъни или други ненужни предмети.

Димитрина Младенова прикани всички, които желаят да се включат със събрано количество капачки, да го направят, като ги опаковат в торби или в кашони, за да се улесни сортирането им преди предаването за рециклиране.

Дарения се приемат не само по време на събитията, а всеки ден. 

С трите момичета от „Заедно правим добрини“ можете да се свържете чрез фейсбук страницата на Сдружението, а дарителската им сметка е:

IBAN: BG98 UBBS 8002 1081 3659 40

BIC: UBBSBGSF

Сдружение „Заедно правим добрини“