Пореден спечелен проект на Община Добрич

Фотоволтаични централи за производство на електричество за собствено потребление ще бъдат поставени на три детски градини.

Пореден спечелен проект на Община Добрич

Това са ДГ №20 в жк Балик, ДГ №12 на ул. Дунав и ДГ №18 на ул. Стефан Стамболов, съобщи на страницата си в социалните мережи Йордан Йорданов-кмет на Община град Добрич.



Проектът предвижда доставка и монтаж на „Фотоволтаични централи“, за производство на електричество за собствено потребление. 

Номиналната максимална мощност на 1 бр., панел достига до 550 вата. Всяка една от централите ще разполага с обща мощност до 30 kW. Системите се характеризират с висока мощност, по-добър температурен коефициент, по-малко загуба на оклузия, по-силни механични характеристики, отлична производителност в условия на слаба осветеност. Системите разполагат с 20-30 годишен работен цикъл. Ползвателите на инвестицията ще бъдат над 500 души, включително деца и преподаватели. До момента на територията на обектите няма прилагана подобна мярка.

Партньори по проекта са  Община Добричка, Община Крушари и GREENZONE AS, гр. Осло, Норвегия

На 16.11.2021 г. Община град Добрич подаде проект  „Интегриране на мерки и дейности за адаптация към климатичните промени“ по Покана №3 „Климат“ на програма „Опазване на околната среда и климатични промени“, Процедура № BGENVIRONMENT-4.004  на ФМ на ЕИП 2014-2021. 

Проектът е на стойност 706 728.84 лв. с ДДС.