Община Добрич започна поетапно пускане на фонтаните в града

Вече са пуснати Фонтана на площад „Демокрация“, Фонтана в Градски парк „Свети Георги“, в езерото пред ресторант „Лебеда“ и пред Община Добрич.

Община Добрич започна поетапно пускане на фонтаните в града

Предстои да заработят и другите, които се намират в парка и централна градска част. Те се поддържат от служители на Общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти“, които правят профилактика и се грижат за тяхното функциониране. Помпите и прожекторите се управляват автоматично от специална система. Традиционно Общинското предприятие през днешния ден извършва косене на тревни площи по бул. „ 25 Септември“ от „ Хиполенд“ посока гара  Север и кв. „ Добротица“ и в Централна градска част. Пролетните грижи включват още плевене на розите в Розариума и поддръжка на Градски парк „Свети Георги“. 



Община Добрич припомня: 

Историческите факти сочат, че първият фонтан в Добрич е изграден като шадраван в градската градина в началото на 20 век в годините 1900, 1910. След това е извършена реконструкция и фонтанът вече е с водоскок. Емблематичният фонтан на площад “Демокрация“, който е една от популярните забележителности на Добрич, функционира от първата половина на 80 – те години. Фонтанът радва и с художествено осветление, което допълнително впечатлява със своите пъстри нюанси. Останалите фонтани в Добрич са изградени преди около 20 години.