22.04.2022 г. - Международен ден на Земята

„Инвестираме в нашата планета“ е мотото тази година


22.04.2022 г. - Международен ден на Земята

Денят на Земята се отбелязва за първи път на 22 април 1970 г., за да се подчертае необходимостта от опазване на природните ресурси на планетата. Зеленото бъдеще е проспериращо бъдеще.



Тази година се поставя фокус върху екологичната и социална политика, устойчивото развитие, зелените технологии и иновативното мислене, които могат да възстановят екосистемите и да съхранят здравето и живота на хората в световен мащаб. Акцентира се върху адаптацията към изменението на климата и начините за справяне с проблема.

Настъпил е моментът за действия, защото възстановяването на Земята зависи от всички, не само защото ни е грижа за природата, а защото всички ние живеем в тази околна среда. Всеки от нас се нуждае от здрава планета. Здравата планета не е опция - тя е необходимост.

И въпреки че все още има време за разрешаване на климатичната криза, време е да изберем проспериращо и устойчиво бъдеще, и време да възстановим природата, изграждайки здрава планета за нашите деца и техните деца. Изменението на климата ще продължи да засяга все повече икономическите отрасли, ще увеличава недостига, ще намалява печалбите и перспективите за работа, като това ще повлияе на всички нас.

От социална и икономическа гледна точка, е наложително компаниите, независимо от мащаба си, да предприемат действия и да се съобразят с принципите на зелената икономика.