Награждават 15 предприемчиви студенти с бизнес пътуване в чужбина

Колежаните получиха ваучери за екскурзии, като отличие за разработване на инвестиционен проект.

Награждават 15 предприемчиви студенти с бизнес пътуване в чужбина

Днес бяха наградени студентите с най-добри предприемачески планове, подадени в единствения за Североизточна България „Център по предприемачество” към Висше училище Международен колеж (ВУМК). Всеки от петнадесетте студенти от ВУМК получи сертификат за най-добра бизнес- идея и ваучер за тридневна екскурзия в чужбина. Сред най-интересните проекти бяха: Внос и производство на електронни игри, които създават физическо натоварване; Развитие на ферма за копринени буби; Джаз клуб и ресторант в Лисабон; Фейсбук кафене.

 

Студентите получиха наградите си от доц. д-р Станислав Иванов, академичен директор на ВУМК и д-р Божанка Вуцова, преподавател по предприемачество във висшето училище. От предприемаческия център обявиха, че ще бъде насърчавана реализацията на всеки един от одобрените планове с помощта на екипа  на ВУМК и местни бизнес-организации. Преподаватели уточниха, че за някои от инвестиционните планове вече са се провели консултации с кредитни инспектори, които са потвърдили, че биха отпуснали заем от стотици хиляди евро.

 

„Като бизнес училище – ВУМК се старае да насърчи предприемчивия дух у студентите, насочвайки ги към разработването на печеливши бизнес идеи, чрез лекции от управители на различни компании, органзирането на интересни бизнес пътувания в страната и чужбина, дори сме имали случаи да станем партньори с наши настоящи и бивши студенти в развитието на техни компании и проекти. Освен приятната част на екскурзията в чужбина, студентите ще имат възможността и да се срещнат с местни бизнесмени, за да обменят опит в справянето с предизвикателствата, поднесени от финансовата криза. Студентите в момента си избират държава, в която да отидат според стойността на ваучера.” – споделя доц. д-р Станислав Иванов.

 

Университетският център за насърчаване на предприемачеството към Висше училище Международен колеж е създаден през 2009 г. във връзка с проект на Министерството на икономиката енергетиката и туризма.