Талевци рисуваха на отрито в инициативата „Изследователи на Добруджа“

Учениците от IV а,б,в класове посетиха Градски парк „Свети Георги“, където отбелязаха патронния празник на училището.

Талевци рисуваха на отрито в инициативата „Изследователи на Добруджа“

Инициативата, която се проведе -„Изследователи на Добруджа“- е  съвместна с  Музея за нова и най-нова история, където учениците илюстрираха експозиция: „Природата на Добруджа“. 



По предварителна подготовка имаха за задача  да изработят и лапбук по темата. Те проучиха изключително богатото видово разнообразие в района на Добруджа. Нарисуваха картини, на които оживяваха типичните представители на флората и фауната.


Това е само една от инициативите, посветени на патронния празник на училището и Талевите дни.

В деня на празника на училището - 29. 04 - учениците от петите класове пък участваха в надпревара по правопис и правоговор по български език и английски език. В състезанието “Буквоплет” в продължение на три кръга децата проверха познанията си по правопис и изговаряне на думи буква по буква. В изречения с пропуснати думи  подбираха смислово най-подходящата . В състезанието  „Spelling Bee” учениците познаваха думи, обяснени на английски език, спелуваха и ги изписваха . Между всеки кръг на надпреварата публиката се забавляваше с интересни игри и въпроси от различни научни области. 

Всички ученици от СУ "Димитър Талев" се включват днес в разнообразни  инициативи, посветени на патронния празник . Така пък ученици от прогимназиален и гимназиален етап, използвайки уменията си за работа с графичните таблети, с които разполага Иновативно средно училище „Димитър Талев“, работят за създаване на  дигитална рисунка на писателя.