В „Нова реалност“ ни въвежда талантливата Пламена Костова от Добрич

Талантливата млада певица издаде втората си авторска песен, озаглавена „Нова реалност“

В „Нова реалност“ ни въвежда талантливата Пламена Костова от Добрич

Пламена Костова е на 25 години, родом от Добрич. Завършила е ЧСУ „Леонардо да Винчи” , а преди година се дипломира в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, със специалност „Поп и джаз пеене”. Сега работи по различни проекти в Града под тепетата, създавайки своя авторска музика. Продължава да твори и заедно със своята майка, пианистката Павлета Проданова, сега са активно заети с организацията на тазгодишното издание на фестивала „Джаз до морето“ в Езерец, който ще се проведе на 6 август. 



Любовта й към музиката се е зародила още в много ранна детска възраст, когато слушала своята майка как омайно свири на пианото и пее. Когато Пламена навършила 11 години, именно майка й я насочва към пеенето. В пети клас талантливото момиче започва да посещава частни уроци при Емил Струнджев. 

След като преди година издаде своята първа авторска песен, Пламена не спира да работи и след година очаква да излезе дебютният й албум, в който само загатва ,че ни очакват дуети с известни музиканти. Засега обаче творческият процес по записване на песните продължава, а младият талант обмисля какво да е заглавието на албума. Сигурното е ,че той ще съдържа 10 авторски парчета.

„ Исках тази песен да е по-различна от предишната ми авторска песен „Заедно“ ,която бе балада и е по-любовна. Исках тази да е по-лятна, фънки, свежа, грууви и моята кауза с това парче е да привлека повече млади хора да се обърнат към този жанр,в  който може да се импровизира. И също така ми се иска да ги насърча да пишат повече на български език, защото все пак сме българи и живеем в България. 

Името на песента измислих в момент, в който исках да променя действителността и в моя живот. Сивотата на деня и мислите ни, бездуховността – искам всички млади хора да живеем в друга, в нова реалност“, заявява младата дама.

Зарежда я любовта към себе си, към хората  и към природата. В момента няма половинка, но я търси и споделя, че  вярва силно в любовта. 

Интересно е как протича творческият процес при нея – „просто решавам, започвам да пиша и когато ми дойде музата, пиша и то се случва. Започвам от заглавието и след това вече мелодията и накрая е  текстът“, споделя Пламена Костова.

Любимите й стилове са поп, соул, реге, арендби и джаз.

Пожелава на всички здраве, да имат музата и енергията да творят, да са щастливи и да се радват на всичко хубаво около нас!