Кикбоксьорка е спортист на годината в Каварна

Кикбоксьорката Велислава Христова стана носител на приза “Спортист на годината 2011” в Каварна. Доказалата се в България и чужбина състезателка от спортен клуб „Ринг” завоюва бронзов медал от Световното първенство по кик бокс през септември в Италия за кадети в стил Лоукик в категория до 48 килограма.

Кикбоксьорка е спортист на годината в Каварна

 На второ място в класацията „Спортист на годината 2011” се нареди танцовата двойка от клуб по спортни танци “Флорета” Георги Димов – Пепи Владимирова. Двойката е от националния отбор на България, зае второто място в ранглистата на страната за 2011 г. и 293 място в световната ранглиста от 2500 двойки.

 

Бронзът в челната десятка на заслужилите спортисти на Каварна остана за състезателя по кик бокс Мартин Йорданов, носител на множество отличия.

 

Престижната класация “Спортист на годината” се проведе в Каварна за седма поредна година. Десятката придоби следния вид: четвърто място – голмайстора и лидер на мъжкия хандбален тим – Руслан Великов, пето място – кик боксьорът от спортен клуб “Ринг” Пеньо Върбанов, шесто място зае младата двойка на клуба по спортни танци Неджми Вели и Преслава Балчева, седмо място – защитника на футболен клуб “Калиакра” Детелин Димитров, осмо място – Георги Атанасов, представител на клуба по корабомоделизъм “Вимпел”, девето място – Кристияна Руменова от клуба по бойни спортове “Калиакра” и на десето място Живко Паянев, състезател на Тенис клуб „Каварна”.

 

Успоредно с избора на десетте най-добри спортисти в общината за 2011 г., се  проведе и традиционният избор за треньор и отбор на годината. За треньор на 2011 година в Каварна бе избран Ердоан Демиров от спортен клуб по кик бокс „Ринг”, а отбор на годината стана Хандбален клуб „Калиакра” Каварна. Специалната награда на Кмета на община Каварна за 2011 година получи младата тенис надежда - Елена Пенева.