Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян ще участва в Международния Фестивал „Софийски музикални седмици“

В секция „Преглед на българските оркестри“ на този престижен музикален форум, нашият оркестър е поканен да представи своя програма, което е повод за голяма гордост не само за изпълнителите и диригента на състава, но и за всички съграждани.

Български камерен оркестър – Добрич с диригент Арто Чифчиян ще участва в Международния Фестивал „Софийски музикални седмици“

Този фестивал има за цел да представя пред българската публика избрани образци от  световното и българското музикално творчество и изпълнителско изкуство на най - високо равнище. Неслучайно получава международно признание с приемането му през 1982 г. в Асоциацията на европейските фестивали за музика, театър и балет, в която членуват най - значимите фестивали от цяла Европа.


Заслужено признание за професионализма на нашите музиканти, за усилията на маестро Чифчиян и за всички, които работят за все по - възходящото развитие на оркестъра. 

Във фестивалната вечер на 9 юни Български камерен оркестър – Добрич ще представи:

Самюел Барбър – Адажио;

Борис Карадимчев – Пасакалия из Бароков концерт;

Антонио Вивалди – Годишните времена

За Годишните времена на Вивалди е поканена за солист известната цигуларка Калина Христова. Тя е е концертмайстор на Софийската филхармония повече от 15 години и е доказан професионалист  с ярка индивидуалност. Опит в ансамбловото музициране получава и като концертмайстор на Камерен оркестър „Орфей”. По покана на Филхармония „Канзай” участва като солист в нейни концерти през 2005 г. Изнася рецитали в Осака, Киото и Нара. Участва като солист и камерен изпълнител и в най-престижните български фестивали.

Любопитен факт е, че партитурата на Пасакалия из Бароков концерт на Борис Карадимчев е лично подарена от автора на диригента Арто Чифчиян в знак на признание за неговите качества като диригент.

Да пожелаем успех на Български камерен оркестър – Добрич !

 

ПП. Същата програма ще бъде изпълнена пред добричка публика на концерта им на 7 юни от 18.30 ч. в Огледална зала „Нели Божкова